Skip to content

Voordelig thuisbezorgd

Betalen met iDEAL

Laagste prijs aanbieder

Altijd snel geleverd

Aanleggen grind tuinpad

Eenvoudig aanleggen van een grind tuinpad

Aanleggen grind tuinpad is eenvoudig, maar let wel op. Het onderhouden van een ongerepte tuin biedt een verscheidenheid aan uitdagingen, waaronder de fysieke, financiële en creatieve. De wens om de tuin schoon en aantrekkelijk te houden, met een minimum aan onderhoud en kosten, heeft geleid tot de toenemende populariteit van grindoppervlakken. grindpaden zijn een elegante, veelzijdige en zeer duurzame optie voor uw tuin, met een minimum aan onderhoud dat nodig is als deze goed wordt aangelegd. Deze eenvoudige tips zullen je laten zien hoe je een kosteneffectief en langdurig grindpad voor je tuin kunt aanleggen, zonder dat je aannemers hoeft in te huren.

 

Stap 1: Planning van uw grind tuinpad aanleggen

De eerste vragen die je jezelf moet stellen zijn onder andere waar je het grindpad wilt laten beginnen en eindigen, hoe breed je het pad wilt hebben en natuurlijk hoeveel je wilt besteden. Hoe langer of breder het grindpad, hoe meer grind of split je moet bestellen, dus zorg ervoor dat je precies berekent hoeveel je moet bestellen om te voorkomen dat je te kort komt en je project vertraagt. Je kan de precieze route van het grindpad op voorhand plannen met touw of verf, maar probeer ook verschillende ideeën. De meest voor de hand liggende route hoeft niet per se de beste te zijn. Je moet er ook voor zorgen dat het grondvlak geschikt is voor een grindpad; vooral steile hellingen moeten worden vermeden.

 

Stap 2: Het kiezen van uw aggregaten

Er is een bijna onbeperkte verscheidenheid aan split en grindcombinaties om uit te kiezen voor een pad en elke variëteit heeft zijn eigen sterke punten en beste toepassingen. Over het algemeen wordt grind tot 16 mm het meest geschikt geacht, terwijl 20 mm grind of split ook nuttig is voor het vormen van een vlak en comfortabel loopvlak. Ontdek en word creatief; er is altijd een ideaal aggregaat voor uw gewenste pad, maar u kunt ook iets heel fris en nieuw ontdekken.

 

Stap 3: Markering & Voorbereiding

Het is tijd om de uiteindelijke route voor je pad uit te stippelen; misschien heb je dit al gedaan als onderdeel van stap 1. Er zijn veel manieren om je route te markeren. Wij raden aan om touw, touw, lijnmarkeringsverf of zelfs uw tuinslang te gebruiken. Als u tevreden bent met de geplande route, is het tijd om te graven.

 

Stap 4: Graaf uw randgleuf

In dit stadium wil je de bovengrond binnen het gemarkeerde gebied verwijderen om een geul te vormen. Richt je op een diepte van ongeveer 8 cm en gebruik een vierkante rand om ervoor te zorgen dat de zijkanten van de sleuf recht en gelijkmatig zijn. Wanneer je klaar bent, moet de bodem van de sleuf gladgestreken worden met een hark en verdichten met behulp van een tamper of ander afvlakkings-gereedschap.

 

Stap 5. Het omsluiten van uw pad

Eenmaal mooi en compact, heeft de sleuf een rand nodig om het grind netjes onder controle te houden. Er zijn verschillende soorten randen om uit te kiezen, waaronder metalen randen, bakstenen, hout en steen. Deze randen moeten beide kanten van het pad bedekken.

 

Stap 6: Lijngeul met steenslag

Een zeer eenvoudige maar zeer belangrijke stap is om de gladde en verdichte grond op de bodem van de sleuf te belijnen met de sierstenen. Zorg er altijd voor dat de rand verdicht wordt met een sledehamer of een plaatverdichter, die u kunt huren bij uw lokale bouwmarkt.

 

Stap 7: Voeg een worteldoek toe

Een doorlatend worteldoek tussen de basis van de sleuf en de toplaag van het grind is ten zeerste aan te bevelen. Dit zorgt ervoor dat het grind zich niet mengt met de basislaag van de hardcore of de grond eronder, en is bovendien sterk en doorlatend en voorkomt dat er onkruid door uw grind heen ontspruit. Plaats uw onkruidbestendige membraan later gewoon bovenop de steenslag, voordat u gaat snijden en vormgeven om het hele pad te bakken, waarbij de sneden aan de binnenzijde van de bochten elkaar overlappen.

 

Stap 8: Het leggen van uw grindoppervlak

Als je worteldoek eenmaal is gelegd, is het tijd om het af te maken en je grind zorgvuldig over de top te verdelen. Zorg altijd voor een gelijkmatige dekking met een diepte van minimaal 4-5 cm. Het grind kan eenvoudig op het doek worden geschoven en vervolgens met een tuinhark worden verdeeld.

 

Onderhoudstips
Een grindpad is zeker een onderhoudsarme oplossing voor uw tuin. Met deze eenvoudige, eenvoudige en betaalbare onderhoudstips kunt u er zeker van zijn dat uw grindpad jaren en jaren meegaat.

Hark en ruim alle verplaatste grind zo regelmatig mogelijk op om een gelijkmatige ondergrond te behouden.
Blijf op lage plekken (of potgaten) staan. Deze kunnen onvermijdelijk zijn na moeilijk weer, maar kunnen worden voorkomen door regelmatig te harken. Om dit op te lossen kunt u het potgat gewoon verbreden en het hele gebied vullen met vers nieuw grind.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *