Skip to content

Voordelig thuisbezorgd

Betalen met iDEAL

Laagste prijs aanbieder

Altijd snel geleverd

Grind en Split onderhouden

Grind of split gekocht? Nu het onderhoud ervan

Grind onderhouden, het is niet lastig maar wel belangrijk. Wanneer je hebt besloten om grind of split in de tuin aan te leggen verwachten we allemaal dat dit minstens meer dan een paar jaren mee gaat. Geen zorgen, dat zal het geval zijn. De truc is om het grind of split mooi te houden. Dit betekent onder andere dat het onkruidvrij blijft.

Grind onderhouden door schoon te maken

Naarmate de tijd vordert zullen tuinen, paden, opritten, parkeerplaatsen of terrassen met grind of split vervuild raken. Dit kan betekenen dat het een groene gloed krijgt. Om ervoor te zorgen dat dit in optimale staat blijft is het mogelijk om bedrijven hiervoor in te huren die dit professioneel reinigen. Helaas kost dit relatief veel geld en dit kan eenvoudig bespaard blijven.

Door het gebruik van een betonmolen (wellicht heeft de buurman er één staan) en een tuinslang kom je al een heel eind. Leg wat grind of split in de molen en gooi er wat water bij. Door de wrijving van het grind of split in de molen zal dit vanzelf schoonspoelen. Mocht je niet de luxe hebben om een betonmolen te kunnen lenen dan bestaat er zoiets als groene aanslag reiniger. Dit is bij verscheidene winkels verkrijgbaar. Eenvoudig en effectief grind en split schoonmaken.

Onkruid grindpad

Het komt nog wel eens voor dat er onkruid door het grind of split heen komt. Geen probleem, er zijn twee tips om dit te voorkomen en/of op te lossen.

  1. Zorg voor een stevige onderlaag van bijvoorbeeld gebroken puin of een zandpakket waar onkruid met geen mogelijkheid doorheen kan komen.
  2. De tweede tip is het leggen van een anti-worteldoek. Dit is een tip die Splitshop.nl iedereen aanraadt.  Het voorkomt dat aanwezige zaden in de onderlaag kunnen ontkiemen.

Bindmiddel voor Split

Een bindmiddel voor Split is een met tras en kunststof sedimentair bindmiddel. Het zorgt ervoor dat split wordt verlijmd tot een vaste laag. Het voordeel is dat het regenwater nog steeds erdoorheen kan. Een voordeel van het verbruik van bindmiddel voor split op een grindpad of terras is dat spoorvorming verleden tijd is en onkruid vrijwel geen kans meer krijgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *