Skip to content

Voordelig thuisbezorgd

Betalen met iDEAL

Laagste prijs aanbieder

Altijd snel geleverd

Een tuinpad, oprit of parkeerplaats met grind, split of schelpen aanleggen

Een oprit, parkeerplaats of tuinpad aanleggen met Grind, Split of Schelpen

Het aanleggen van een oprit door middel van grind of split is eenvoudig zelf te doen. Je moet rekening houden met het gewicht dat erop uitgeoefend wordt. Wanneer het als wandelpad wordt gebruikt dan is de belasting aanzienlijk minder op de ondergrond dan wanneer het wordt gebruikt als oprit voor de auto. Splitshop.nl geeft een aantal verschillende mogelijkheden om een goed tuinpad, oprit of parkeerplaats te maken.

Pad met lichte belasting: een tuinpad aanleggen met grind of split

Onze sierstenen kunt u gebruiken voor verschillende toepassingen om uw tuin te bekleden. Een tuinpad aanleggen met grind, split of schelpen is niet moeilijk. Je begint met het beslissen wat een goede oppervlakte is. De ondergrond moet vlak zijn met zand of grond als bodem. Daaroverheen leg je een anti-worteldoek om onkruid tegen te gaan. Zo mengen de stenen niet met ongewenst onkruid en andere planten. Een tuinpad is erg onderhoudsvriendelijk omdat het verder geen bijzondere werkwijze vereist. Wanneer een tuinpad wél zwaar belast wordt dan kan je splitplaten in de overwegingen meenemen.

Nadat het tuinpad is voorbereid gooi je het grind, split of schelpen over het anti-worteldoek heen. De sierstenen kan je het beste verdelen door het gebruik van een hark. Verdeel de stenen evenredig over het pad en zorg dat er een laagdikte wordt neergelegd van circa 5-6 cm. Laagdikte van boomschors? Lees er hier meer over

Houd deze drie peilers in de gaten:
1. De oppervlakte moet vlak en stevig zijn
2. Bereid het altijd voor door een anti-worteldoek te plaatsen
3. Houd een laagdikte van circa 5-6 cm aan

Pad met zware belasting: oprit of parkeerplaats aanleggen met grind of split

Wanneer je een oprit of parkeerplaats wil creëren betekent dit dat er een zwaardere belasting optreedt. Deze zware belasting kan ons siergrind goed hebben, maar bereid de oppervlakte goed voor. Het begint bij de fundering. Zorg dat ongelijkheden en verzakkingen voorgekomen worden.

Voor een fundering gebruiken wij brekerzand (gebroken puin of menggranulaat) en adviseren wij een laagdikte van ca. 25 cm. Wanneer je grind, split of schelpen eroverheen legt dan adviseren wij splitplaten voor een betere stabiliteit. Door de structuur van de platen kunnen de stenen lastig bewegen en ‘wegspringen’. Het houdt alles netjes bij elkaar door de honingraat structuur.

Bovenop het brekerzand strooi je evenredige laag van sierstenen. Op deze manier heb je een duurzame oprit. De laagdikte (grind, split of schelpen) mag 5-6 cm zijn.

Hou de volgende drie onderdelen in de gaten tijdens het aanleggen:
1. Leg een stevige fundering met brekerzand en tril de ondergrond aan
2. Gebruik splitplaten om beweging van de sierstenen te voorkomen
3. Strooi de stenen hierop met een laagdikte van 5-6 cm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *