Skip to content

Voordelig thuisbezorgd

Betalen met iDEAL

Laagste prijs aanbieder

Altijd snel geleverd

Laagdikte Frans boomschors

Waarom is laagdikte van boomschors belangrijk?

Om te beginnen zijn er verschillende typen boomschors. Het type boomschors bepaalt de laagdikte. In dit geval hebben wij het over Frans boomschors. Frans boomschors is fijner dan andere soorten wat betekent dat hier een dikkere laag van gelegd moet worden, zo’n 8 cm.

De reden dat er een laagdikte wordt geadviseerd voor boomschors, grind en split is omdat het als natuurlijke toplaag over de grond moet fungeren. Het is ook nog eens kindvriendelijk wanneer u de juiste laagdikte gebruikt. Het dempt namelijk heel goed voor wanneer de kinderen (bijvoorbeeld van de fiets) vallen op een laag boomschors.

Te dunne laag boomschors

Kiest u ervoor om het toch voorzichtig aan te doen en een dunne laag van circa 4 cm Frans boomschors te plaatsen, dan loopt u het risico dat u de boomschors eerder de grond in loopt en dat er gaten ontstaan door de gehele oppervlakte. Daarnaast krijgt onkruid ook alle ruimte om tussen de boomschors door te groeien.

De juiste laagdikte boomschors

Houdt u zich aan het advies van circa 8 cm dan zal onkruid aanzienlijk minder makkelijk een weg vinden door de boomschors heen. Ook absorbeert deze laag uitstekend het regenwater en kan het eenvoudig en snel verwerkt worden zonder dat de grond en de boomschors hier onder lijdt. Sterker nog, wanneer de boomschors het water heeft opgenomen dan zal dit vocht langzaam worden afgegeven aan de bodem. Dit voorkomt uitdroging.

Hoe lang gaat boomschors mee?

Onze boomschors zal zo’n 5 tot 8 jaar meegaan. Na ongeveer 3 jaar kunt u de toplaag altijd weer verversen door er een nieuwe dunne laag overheen te leggen.

Frans boomschors is over het algemeen kwalitatief hoogstaand boomschors. Frans boomschors is wordt gezien als een duurzaam schors soort. Dit heeft te maken met de heftige omstandigheden waarin de Franse pijnboom (waar dit schors van gewonnen wordt) groeit. Door aanhoudende periodes van droogte is het Frans boomschors zeer compact en zal het daardoor minder snel beschadigen. Splitshop.nl biedt Frans Boomschors in Mini-bags en Big-bags.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *