Skip to content

Voordelig thuisbezorgd

Betalen met iDEAL

Laagste prijs aanbieder

Altijd snel geleverd

Zen Tuin

Zen tuinen zijn miniatuur landschappen bestaande uit de natuurlijke elementen rotsen en grind. Deze zijn georganiseerd om het gevoel van de natuurlijke wereld weer te geven. Zen tuinen trekken mensen aan die houden van goed geordende rotsen en goed geknipte struiken. Zen tuinen zijn meer natuurlijke en traditionele tuinen. Als u op zoek bent naar een echt gevoel van verzoening en vredigheid in een natuurlijke uitstraling, omringd door bloemen en kleine planten, moet u eens nadenken over de zen-tuin. De belangrijkste principes van de tuin zijn natuurlijkheid, soberheid en eenvoud.

De Zen-tuin is bedoeld als een plek om na te denken, bevrijd van onderbrekingen en een gevoel van grenzeloosheid en leegte overbrengend. Het doel van de tuin is harmonie te brengen tussen de natuur en de drukke routine van het leven. Zen tuinen zijn elementair en vergen weinig onderhoud. Ze zijn mooi en rustig.

Elementen van Zen Tuin

Zen tuin moet de kosten van rust, veiligheid en elegante schoonheid dragen. Elk element heeft een diepgaand representatief belang. Het accentueren van unieke ideeën is gepland om de creatieve geest te prikkelen en de hersenen te laten dwalen, een belangrijk onderdeel van de reflectieve interactie.

Er zijn wat elementen van de zen-tuin.

Grind: Het integrale deel van de zen-tuin is grind. s Morgens en ‘s avonds weerspiegelt het schemerige licht precies de structuur en het patroon van het grind. Het creëert een scène die je bezig houdt en helpt om gefocust te blijven. De stijl van de stenen staat voor een stemming of seizoen. De lijn rond de reusachtige rots lijkt op waterrimpelingen. Golvende lijnen daarentegen doen denken aan een ronddolende beek. Rechte lijnen suggereren dat het oog door de scène wordt geleid of dat een besneeuwde winter scène wordt nagebootst.

Rotsen: Ze zijn een cruciaal onderdeel van de rustige tuin. Menselijke wensen voor eeuwigheid en blijvende natuur worden er in weerspiegeld.

Sculptuur: Een standbeeld wordt het belangrijkste punt van de zen-tuin om de ogen te trekken.

Een pad: Er wordt een pad gemaakt dat naar de tuin leidt. Het kan worden gemaakt van grind.

Omheining: Een omheining moet worden gehandhaafd om de zen tuin een apart gebied te maken.

Zitplaatsen: Er moet een goede bank of stoel zijn om te zitten en van de tuin te genieten.

Water: Hoewel water geen deel uitmaakt van een tuin, kan het geluid van vallend water een rustgevender gevoel geven.

Verlichting:  Het toevoegen van verlichting geeft een meer esthetische en aantrekkelijke uitstraling.

Planten: Zen tuin heeft zeer weinig planten om de planten toe te voegen volgens uw keuze en smaak.

Hoe maak je een rustige tuin?

Kies een plaats: kies de juiste plek om een Zen-tuin te maken.

Krijg het Idee: Zoek hoe de tuin eruit moet zien volgens uw keuze en test.

Leidende principes: Het idee moet de leidende beginselen van de tuin volgen, zoals natuurlijkheid, eenvoud, enz.

Teken een ontwerp: Maak het ontwerp hoe je tuin er uiteindelijk uit moet komen te zien.

Maak het aantrekkelijk:  Het moet zo zijn dat je hier graag meer tijd doorbrengt.

Eenvoud: zen tuinen moeten eenvoudig zijn om het gevoel van kalmte en ontspanning te geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *