Skip to content

Voordelig thuisbezorgd

Betalen met iDEAL

Laagste prijs aanbieder

Altijd snel geleverd

Voegzand tegen onkruid

Voegzand tegen onkruid of het Polymeerzand is het beste product om de ergernissen te weerstaan die gepaard gaan met de schoonheid van een terras van bestrating. Voegzand tegen onkruid is hetzelfde als gewoon voegzand. Het verschil is dat het zorgvuldig gesorteerd is om zanddeeltjes van verschillende grootte op te nemen. Voegzand tegen onkruid onderscheidt zich doordat het zowel polymeren bevat als het zogeheten portlandcement, oftewel het fijne stof dat beton zijn sterkte geeft. Wanneer de portland en de polymeren vochtig zijn, activeren zij om het voegzand aan elkaar te hechten. Wanneer het droog is, is het stijf, en wanneer het nat is, heeft het weinig flexibiliteit.

Veel voorkomende misvatting over onkruid

Volgens veel huiseigenaren ontspruit onkruid uit het vuil onder de straatstenen. Ze denken dat het daardoor moeilijker is om het te doden en dat het daarom steeds weer terug groeit. Dit geldt echter alleen voor goed ingeburgerd onkruid. Onkruid groeit van boven naar beneden, meestal als gevolg van zaadverspreiding. Daarom komt er, hoe vaak je ze ook wegplukt, steeds weer nieuw onkruid uit.

Waarom kiezen voor voegzand tegen onkruid?

De scheuren tussen de stenen werden vroeger, toen in het begin van de jaren tachtig betonstraatstenen op de markt werden gebracht, gewoon opgevuld met fijn zand. Het duurde niet lang voordat de bewoners zich hieraan stoorden, aangezien onkruid snel groeide en bij elke schoonmaakpoging het zand wegspoelde.

Voegzand tegen onkruid is de beste oplossing om onkruid aan te pakken. Voegzand tegen onkruid is een mengsel van verschillende gekleurde zandkorrels en chemische bindmiddelen of lijmen die door water worden geactiveerd. Wanneer de polymeren drogen en uitharden, verhardt het zand tussen de naden en cementeert het de bestrating aan elkaar. Onkruid zal niet groeien tussen de voegen, en het zand zal niet wegspoelen. Daarom moet u kiezen voor voegzand tegen onkruid.

Veelvoorkomende fouten bij het gebruik van polymeerzand

Als u polymeer voegzand op de juiste manier tegen onkruid aanbrengt, kan het uw terras een gloednieuwe look geven. Hier zijn enkele veel voorkomende installatieblunders om te vermijden.

1. Fouten veroorzaakt door het weer – Als uw terras volledig in de schaduw ligt, kan de streek te kil en vochtig zijn om het zand te laten bezinken. Het is ook een goed idee om de installatie uit te stellen als u weet dat het kort daarna gaat regenen. Wacht voor uw installatie op een periode met warm, droog weer.

2. Onjuiste terrashelling – Als het water zich ophoopt op lage plekken op uw terras, kan het zand te nat worden om effectief te zijn.

3. Het verkeerde soort zand – Op stenen met grotere voegen of een betonnen overlay, zal sommige zand niet werken. Als u op zoek bent naar het juiste zand voor de taak, zorg er dan voor dat u met een expert praat.

Als u vragen heeft over het voegen van zand tegen onkruid,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *