Skip to content

Voordelig thuisbezorgd

Betalen met iDEAL

Laagste prijs aanbieder

Altijd snel geleverd

Verhoging tuin

Een verhoging tuin is een tuin die zich iets boven het maaiveld bevindt. Bij een verhoogde tuin is de grond ingesloten in containers of bakken van drie tot vier meter breed, gemaakt van hout, plastic, steen of beton, waarin de planten worden gekweekt. Deze containers kunnen van elke lengte of vorm zijn. De grond wordt opgehoogd boven de aarde in de vorm van bedden.

Het plantbed wordt net iets boven de bestaande grond gemaakt. Een kleine ruimte wordt gelaten rond elk bed om te lopen. Verhoogde bedden zijn er in verschillende dieptes die u kunt kiezen naargelang wat u wilt kweken.

Soorten verhoging tuin

Er zijn drie soorten verhoogde tuinen.

Verhoogde grondbedden: Er is geen omheining in dit type verhoogde tuin. Regulier grond wordt 10 tot 12 centimeter boven het grondniveau opgehoogd. Vervolgens ziet het ziet eruit als een kleine heuvel.

Ondersteunde bodembedden: deze verhoogde tuinen zijn vergelijkbaar met verhoogde bodembedden. Het wordt ondersteund met een omringende muur van welke aard dan ook, zoals plastic of hout. Het scheidt het park van het andere deel van het gazon.

Verhoogde bedden in containers: de grond wordt in een specifieke container geplaatst, en de planten worden in deze verhoogde tuin gekweekt. Het omsluit de tuin. De hoogte en breedte van de container kan variëren, afhankelijk van uw keuze.

Voordelen van de verhoogde tuin

Er zijn een aantal voordelen van het gebruik van verhoogde bedden.

 • Verhoging tuin ziet er netjes en schoon uit.
 • In gebieden met zeer arme of verontreinigde grond kunnen moestuinen worden geteeld.
 • Het juiste grondsoort kan gekozen worden voor de omliggende planten
 • Het warmt eerder op waardoor groei stimuleert.
 • Ze kunnen ongelooflijk zijn voor mensen met een handicap.
 • Het kan een betere afwatering geven op het gebied met een slechte afwatering.

Nadelen van de verhoging tuin

Er zijn enkele redenen om geen verhoogde bedden te gebruiken.

 • Er is geld nodig om ze te kopen.
 • Het inkopen van grond.
 • Ze drogen snel uit en hebben ‘s zomers meer water nodig.
 • Het druppelirrigatiesysteem is moeilijker in te voeren.
 • De grond koelt sneller af in de herfst.
 • Misschien komen er chemicaliën vrij uit de wanden van de containers.
 • Waarschijnlijk zal de productiviteit minder zijn in verhoging tuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *