Skip to content

Voordelig thuisbezorgd

Betalen met iDEAL

Laagste prijs aanbieder

Altijd snel geleverd

Stapstenen tuin

Stapstenen tuin is een geweldige manier om uw mooie landschap op te bouwen. Stepping stones tuin maken fantastische geschenken en souvenirs voor familie en vrienden, maar ook intrigerende hardscape functies te hebben over de tuin. Maak een van deze stapstenen tuinen en personaliseren met de handafdrukken van een kind, voetafdrukken, of souvenirs. Beton wordt gemengd, gedecoreerd, in een mal gegoten en uitgehard om een aantrekkelijke stapstenen tuin te maken.

Waarom een pad met stapstenen aanleggen voor een stapstenen tuin?

Waarom zijn stapstenen zo’n veelgebruikt materiaal voor de aanleg van tuinpaden? Laten we eens kijken naar enkele van hun eigenschappen om deze vraag te beantwoorden:

Stapstenen voor de tuin zijn eenvoudig te maken. U kunt stapstenen voor in de tuin maken als u weet hoe u beton moet mengen.

Bij het maken van stapstenen in de tuin kunnen u (en de kinderen) zo creatief zijn als u zelf wilt, van beitsen tot mozaïeken.

Met behulp van DIY tuin stapstenen, kunt u een mooi aspect toe te voegen aan uw tuin. Natuurlijk gesteente biedt minder mogelijkheden voor vernieuwing, maar kan net zo aantrekkelijk zijn.

Stap-voor-stap instructies voor het maken van Stepping Stones Garden

Het is heel handig en gemakkelijk om een stapstenen tuin te maken. Volg deze eenvoudige stappen om een dergelijke tuin te maken.

1.  Verkrijg beton voor uw stapstenen tuin

Tenzij u kant-en-klare stapstenen wilt kopen, kunt u een betonmix of -poeder gebruiken om de basis voor uw stapstenen te maken. Voorkom de vorming van luchtbellen in het natte betonmengsel door het langere tijd te roeren voordat u het voorzichtig in de mal giet. Bescherm uzelf tegen het inademen van de dampen door een stofmasker te gebruiken.

2.  Vermijd morsen en knoeien

Om te voorkomen dat het mengsel over de vloer of de tuin van uw tuin spettert, spreidt u een groot aantal dropdoeken en papieren handdoeken uit. Omdat deze procedure rommelig kan zijn, zult u ervoor willen zorgen dat de grond beschermd is, en het schoonmaken zo eenvoudig mogelijk is. Het dragen van rubberen handschoenen tijdens het werken is een goed idee.

3.  Maak er een mal van

Om het natte beton een vorm te geven voor uw stapstenen tuin, moet u het in een mal gieten. U kunt een tijdelijke rechthoekige bak voor de mix maken door de achterwand van een cornflakes doos af te snijden, een vierkante met een pizzadoos, of een ronde met een cakevorm. Smeer de vormpjes in met vaseline of bakspray zodat de mix na het gieten goed blijft plakken en zich vormt. Overweeg de helft van de mix erin te doen, wat kippengaas langs de bovenkant neer te leggen en dan de rest erin te gieten – zo blijven de stenen beter bij elkaar en splijten ze niet.

4.  Maak een ontwerp op de steen

Omdat u deze stenen vanaf nul maakt, kunt u ze naar eigen inzicht ontwerpen voor een prachtige tuin. Voeg, terwijl het mengsel nog nat is, verschillende soorten stenen, mozaïektegels en andere mooie, duurzame materialen toe. Voeg desgewenst handafdrukken of voetafdrukken toe. Nadat het beton is opgedroogd, kunt u overwegen er een ontwerp op te schilderen. Maak het je eigen door er alles mee te doen wat je maar wilt.

5.  Schik de stenen in een mooi ontwerp voor uw stapstenen tuin

Plaats uw stapstenen van droog beton op een esthetisch aantrekkelijke manier in uw landschap. Als een route naar een ander deel van uw tuin, terras, of werf, line-up van deze decoratieve stapstenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *