Skip to content

Voordelig thuisbezorgd

Betalen met iDEAL

Laagste prijs aanbieder

Altijd snel geleverd

Prairie Tuin

Prairie tuin is een combinatie van grassen en bloeiende vaste planten die de laatste jaren populair is geworden. De ontspannende, naturalistische sfeer is het meest succesvol in grotere ruimten, hoewel hij ook in kleinere tuinen kan worden gerealiseerd.

Een goed alternatief voor een typische gras- of landschapsstrategie is het aanleggen van een prairietuin. Prairietuinplanten zijn er in een verscheidenheid van bloeiende en grasachtige variëteiten en kunnen eenjarigen of vaste planten zijn. Prairietuinen zijn onderhoudsarm omdat ze zich elk jaar uitzaaien of uitlopen uit stolonen of wortels.

Het ontwerpen van een Prairietuin Het creëren van

Een prairietuinontwerp is de eerste stap in het creëren van dit onderhoudsvriendelijke gebied. Een prairie tuin ontwerp vereist de selectie van planten voor de locatie. Maak je eigen prairietuinontwerp en kies zaden die zowel wildvriendelijk zijn als niet tot overlast zullen leiden. Houd rekening met invasieve soorten, aangezien veel planten die in prairietuinmengsels voorkomen de potentie hebben om te groeien en de ruimte over te nemen. U moet ook de grond bewerken en eventuele concurrerende planten, zoals graszoden, verwijderen. U kunt de planten uittrekken of het gebied gedurende twee maanden afdekken met zwart plastic. Solarisatie is het proces waarbij de zaden en zoden onder het oppervlak worden gedood.

Waarom prairietuinen belangrijk zijn

Prairietuinen herbergen een grote verscheidenheid aan flora die een verscheidenheid aan vogels, vlinders en andere lokale wezens aantrekken. Veel vogels, insecten en vlinders gaan achteruit door een gebrek aan voldoende graslandhabitat, en ze lopen het gevaar bedreigd te worden of uit te sterven.

Prairie tuinen kunnen worden aangelegd in een stedelijke of voorstedelijke omgeving als onderdeel van een breder ecosysteem en bieden een geschikte habitat voor een verscheidenheid van inheemse planten, insecten en vogels.

Omdat er minder wordt geïrrigeerd, onkruidverdelgers worden gebruikt, minder meststoffen worden gebruikt en minder wordt gemaaid, kost het onderhoud van een prairie op termijn minder moeite en geld dan het onderhoud van een traditioneel gazon.

Een prairie tuin of hersteld grasland kan in bijna elk deel van de staat worden aangelegd.

Hoe maak je een prairie tuin?

  1. Om een prairietuin te creëren, moet u zich concentreren op planten met mooie en gezonde bladeren.
  • Om een mooie structuur te krijgen gebruikt u groenblijvende planten. Want ze zullen orde scheppen in de beplanting, zelfs als ze in het wild mogen groeien.
  • Concentreer u op een paar winterharde en expressieve plantensoorten. Croton Petra is een voorbeeld dat zich in enorme trossen rangschikt om een dicht tapijt van planten met een duidelijk patroon te vormen.

Indien u hulp nodig heeft bij het aanleggen van een Prairietuin, neem dan contact met ons op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *