Skip to content

Voordelig thuisbezorgd

Betalen met iDEAL

Laagste prijs aanbieder

Altijd snel geleverd

Lavasteen tuin

Een lavasteen tuin bestaat uit lavasteen, Logisch. Lavasteen wordt gebruikt voor de aanleg van tuinen met lavastenen. Lavastenen zijn een buitengewone aanwinst voor tuinieren. Ze hebben een lange levensduur, waaien niet weg, weren onkruid en insecten, houden vocht vast, en zien er ongelooflijk uit. Het houdt verschillende elementen van de tuin bij elkaar en geeft de tuin een natuurlijke uitstraling. Ze zijn een beetje duur, maar ze zullen zich terugbetalen in de loop van de tijd.

Wat is lavasteen?

Lavasteen is een veelgebruikt materiaal voor het decoreren van tuinen met lavastenen. Het is poreus en heeft luchtbelletjes die vliegen als het droogt. De luchtbelletjes verklaren waarom vulkanisch gesteente echt licht is en waarom het overal bubbelvormige openingen heeft.

Er zijn drie kleuren beschikbaar in lavasteen: zwart, grijs en roodbruin. De baksteenrode kleur wordt in de meeste tuinen met lavastenen gebruikt. De in het gesteente aanwezige mineralen en het afkoelingsproces bepalen de kleur. De roodbruine tint verschijnt alleen als het ijzer in de lava tijdens het afkoelen begint te oxideren.

Lavasteen als mulch

Lavasteen is een natuurlijke substantie die gebruikt wordt als mulch in lavastenen tuinen. Het is de beste keuze voor landscaping. Hoewel het misschien niet geven de voordelen natuurlijke mulch doet, het veegt een groot deel van de incidentele effecten die door namaak mulch. Het zou wel eens de ideale keuze kunnen zijn voor wie op zoek is naar iets dat weinig steun biedt en toch voordelig is. Er zijn voor- en nadelen aan het gebruik van lavasteen tuin.

Voordelen van lavasteen tuin

Lichtgewicht: Lavastenen zijn ideaal omdat ze licht van gewicht zijn omdat ze niet samendrukken en in de bodem wegzakken. Het houdt de structuur van de bodem in stand doordat het op de grond blijft liggen.

Poreus: Het poreuze karakter voert het water goed af en behoedt de bodem voor schimmelgroei.

Bescherming van de bodem: lavagesteente beschermt de bodem tegen bodemerosie en vertraagt dit proces.

Onkruidgroei onderdrukken: Onder de mulch wordt een membraan uitgespreid, dat de groei van onkruid onderdrukt.

Weinig onderhoud: Lavasteen vergaat niet zo snel als organische mulch. Er is dus geen onderhoud nodig.

Nadelen van lavasteen tuin

Lichtgewicht: Door zijn lichtgewicht, kan hij wegvliegen met stormen.

Gevaren: Als de steen de ogen of een ander deel van het gezicht raakt, kan het een ernstige snijwond veroorzaken.

Kan bij het stappen in de grond wegzakken: bij het lopen kunnen ze in de grond wegzakken en problemen veroorzaken.

Kostbaar: Als lavasteen eenmaal is geplaatst, kost het veel om het te vervangen, niet alleen geld maar ook veel moeite en tijd.

Het belang van tuinen met lavagesteente

Tuinen van lavasteen zijn gemaakt van natuurlijke materialen. Ze zijn de ideale optie in lage kosten en onderhoud. Het onderhoudt de bodemstructuur door bodemerosie te voorkomen en valt niet gemakkelijk uit elkaar. Lavasteen is een prachtige keuze voor het aanleggen van tuinen. Ze laten de groei van vegetatie toe en creëren mooie, rietvrije tuinen van lavasteen. Prachtige landschapsarchitectuur ontwerpen kunnen worden gemaakt in lava rock tuinen met behulp van lavasteen als mulch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *