Skip to content

Voordelig thuisbezorgd

Betalen met iDEAL

Laagste prijs aanbieder

Altijd snel geleverd

Jeu de boules baan

Jeu de boules baan is ideaal voor thuis, op het werk of op het strand. Jeu de boules is een spel dat oorspronkelijk uit Frankrijk komt en gewoonlijk op natuurlijk terrein werd gespeeld, waardoor het op praktisch elke plaats met een minimale opstelling kan worden gespeeld. Omdat het spel klein en draagbaar is, is het ideaal om mee te nemen naar het strand of op vakantie omdat het alle spelers urenlang kan vermaken.

Sommige mensen willen echter een eigen baan of veld, omdat ze de ruimte en het geld hebben en graag en regelmatig spelen. Het maken van een permanent terrein voor een jeu de boules baan vergt enige planning en voorbereiding om er zeker van te zijn dat het terrein vlak is en dat er voldoende ruimte beschikbaar is. U moet ook rekening houden met de afwatering van het terrein, want u wilt niet dat er plassen op de baan ontstaan terwijl u op uw jeu de boules baan probeert te spelen.

Aanleg van een petanquebaan

1. De eerste stap bij het aanleggen van een jeu de boules-baan is het aanbrengen van een laag grind van een tot twee centimeter dik in de baan om de afwatering te bevorderen. Als de regio gevoelig is voor overstromingen, moeten er eerst afwateringskanalen worden aangelegd. Het is veel gemakkelijker om een jeu de boules baan aan te leggen op een droog terrein.

2. De volgende stap bij het maken van een jeu de boules baan is het strooien van fijn grind. Strooi over het grind gelijkmatig een mengsel van fijne stenen totdat het grind ongeveer een centimeter onder de toplaag ligt. Na verloop van tijd zal dit zich in de ruimten tussen de stenen nestelen en moet het worden bijgevuld.

3. Het maken van een soort afbakening voor uw jeu de boules baan is de volgende stap. Jeu de boules kan op praktisch elke zachte, vlakke ondergrond worden gespeeld, dus variaties in het speeloppervlak zijn te verwachten. Om te voorkomen dat de boules te ver en snel rollen, moet de ondergrond enigszins los en korrelig worden gehouden door te harken als deze te vlak en compact wordt.

4.  Om een professionele baan te maken is extra zorg nodig. U kunt echter jeu de boules in uw tuin spelen als u al het gras verwijdert en de grond verdicht. Laat de grond in water weken tot hij hard is. Dan voegt u er een of twee centimeter in poedervorm ingemaakte steen aan toe en werkt u het geheel af met wat fijne kiezelsteentjes.

Enig inzicht over het Construeren van een aantrekkelijke Jeu de Boules baan

Het doel is om een stevig, niet-breekbaar oppervlak te creëren dat ruw genoeg is om de bal te vertragen. Een uitstekende afwerking zal stevig zijn en een beetje ruw, zoals een slordige oprit met grind.

Het duurt ongeveer een jaar voor je een goede speelbaan hebt. Een lichte helling, een paar hobbels en bobbels zijn OK, en zullen je zelfs een oneerlijk voordeel bieden als je je baan leert kennen en je tegenstanders leert kennen. U zult de kampioen van het plaatselijke jeu de boules-toernooi worden.

Een jeu de boules-baan van internationale afmetingen is vier meter breed en vijftien meter lang, terwijl drie meter bij twaalf meter voldoende is voor gebruik op school of thuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *