Skip to content

Voordelig thuisbezorgd

Betalen met iDEAL

Laagste prijs aanbieder

Altijd snel geleverd

Grindpad aanleggen

Het aanleggen van een grindpad is een eenvoudige en betaalbare methode voor het maken van een looppad dat helpt bij het lopen door het erf of de tuin en het gras beschermt. Grindpaden zijn het beste voor wandelen en licht verkeer. Grindpaden vereisen onderhoud om onkruid te verwijderen en grind toe te voegen na regelmatige intervallen.

Grindpaden zijn een uitgelezen, aanpasbare en ijzersterke keuze voor de tuin. Grindpaden worden steeds populairder vanwege hun lage onderhoudskosten en lagere kosten.

Stappen om grindpad aan te leggen

Een grindpad aanleggen gebeurts als volgt, volg dan deze eenvoudige gids en u hebt een prachtig grindpad.

1.         Plan het grindpad aanleggen

Allereerst moet u weten waar u een grindpad aanleggen plaats wil laten vinden hoe lang en breed u het wilt hebben en hoeveel geld u kunt uitgeven. Voor de aanleg van het grindpad kan de route worden bepaald door de verf. Kies de beste ondergrond voor de aanleg van een grindpad. Probeer steile en zanderige oppervlakken te vermijden.

2.         Grind kiezen

Er zijn verschillende soorten grind beschikbaar voor de aanleg van grindpaden. U kunt kiezen welke u het mooist vindt of welke het beste past bij uw plaats van pad. Elk type heeft zijn eigen sterke punten en toepassingen.

Voor de aanleg van een grindpad op de oneffen ondergrond zijn 20mm leisteenverzending en Cotswold golden pad 10mm zeer aan te bevelen. De meest geschikte grindblokken zijn 16mm. Kies de ideale grind voor paden die fris en nieuw zijn. Erwten grind 10-14mm gemaakt van kwarts zijn het meest duurzaam.

3.         Markering en voorbereiding

Markeer nu het pad met lijnmarkeringsverf, touw of koord. Als de definitieve route klaar is, is de volgende stap graven.

4.         Graven van randgeul

Binnen het gemarkeerde gebied verwijdert u de teelaarde tot maximaal 5 cm om een geul te maken. Met een spade met een rechte rand kunt u de zijkanten van de geul recht maken. De bodem van de geul moet ook glad zijn om grindpad aanleggen te kunnen voltooien.

5.         Omhullende padruimte

Wanneer de geul compact wordt, heeft hij een rand nodig om het grind netjes op te vangen. Voor de verschillende randen kan gebruik worden gemaakt van metalen randen, stenen, bakstenen en hout. Beide zijden van het pad moeten worden bedekt met een rand. U kunt de verschillende kleuren randen gebruiken om het pad aantrekkelijker te maken.

6.         steenslag bekleding in sleuf

Het is een belangrijke maar zeer eenvoudige stap om een grindpad aan te leggen. Er moeten kleine steentjes worden toegevoegd aan de bodem van de geul om de grond gladder en compacter te maken. De steentjes moeten de grond hard maken om de geul meer stabiliteit te geven.

7.        Grindpad aanleggen op onkruidbestendig Membraan

Voeg een doorlatend membraan toe tussen de grond en de bovenste laag steenslag om de groei van onkruid tegen te gaan. Plaats het membraan gewoon op de top van de steenslag. Het zal meer veelzijdigheid geven aan grindpaden.

8.         Strooien van grind om grindpad aanleggen

Als het onkruidwerende membraan is aangebracht kan je grindpad aanleggen. Je moet als laatste stap het grind op het membraan worden uitgespreid. De diepte van het grind moet 2-3 cm zijn. Giet het grind op het membraan en verdeel het gelijkmatig over het hele pad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *