Skip to content

Voordelig thuisbezorgd

Betalen met iDEAL

Laagste prijs aanbieder

Altijd snel geleverd

Grind schoonmaken

Het schoonmaken en onderhouden van grindtuinen is de meest essentiële stap. Decoratieve en tuinstenen kunnen worden gebruikt om prachtige, onderhoudsarme elementen te creëren voor landschapsarchitectuur. Grindterrassen, paden en waterpartijen in elke buitenomgeving. Het schoonmaken van grind vergt weinig inspanning – of u nu leisteengrind, siergrind, keien en kiezels of zelfs leisteenmonolieten gebruikt. Het schoonmaken en onderhouden van uw grindtuin is eenvoudig – een snelle wasbeurt en wat basisonderhoud zorgen ervoor dat uw decoratieve stenen tuinelementen er het hele jaar door fantastisch uitzien!

U hebt grindreiniging nodig wanneer uw aanvankelijke lading stenen of tuinsteentjes bedekt is. Dit kan zijn met een fijne laag slib of een smerige uitstraling kan hebben. Het reinigen van grind is nodig omdat de stenen een natuurlijk product uit de steengroeve zijn. Slib kan zich in de stapel hebben opgehoopt en de stenen op de bodem hebben verborgen. Uw kiezelstenen en tuinrotsen zullen er vele jaren fantastisch uitzien als u een paar basis onderhoudsaanbevelingen volgt en uw grind schoon houdt.

Hoe grind schoonmaken

Het schoonmaken van grind met een borstel en een sproeislang is meestal alles wat nodig is om uw tuinbedden een frisse nieuwe look te geven. Regen alleen kan al voldoende zijn om het sediment van het kiezeloppervlak te verwijderen.

Zet uw stenen op hun plaats

Om te beginnen met het schoonmaken van grind, schikt u uw stenen of kiezels naar wens in de tuinbedden. Zo hoeft u uw stenen niet meer dubbel te behandelen en wordt het schoonmaken veel eenvoudiger.

Gebruik een bezem

Door het oppervlak van de stenen of kiezels met een bezem te schrobben, verwijdert u overtollig slib en verdunt u de droge sliblaag die zich op de stenen of kiezels heeft gevormd. Dit moet worden gedaan voordat u de stenen besproeit of water geeft tijdens het schoonmaken van grind.

Gebruik een sproeislang, geef de planten water

Het zal gebeuren door water tussen de stenen te spuiten en door middel van een hogedrukspuit om slib of de aarde los te maken. Door de stenen te wassen komen de kleuren van de keien volledig tot hun recht. Het is een belangrijke stap in het schoonmaken van grind.

Soms lijkt het water vuil, maar het zal snel wegspoelen. Hierdoor zal het grind of de stenen worden gereinigd.

Als er regen wordt verwacht dan zal al alles op een natuurlijke manier worden afgespoeld.

Onderhoud en grind schoonmaken

Misschien merkt u dat er tijdens seizoenen wat bladeren of takjes zijn gevallen op het oppervlak van uw tuinstenen. Om ervoor te zorgen dat uw tuin er op zijn best blijft uitzien kunt u de laag afgevallen afval snel verwijderen. Dit kan met een blazer of een tuinzuiger. Op die manier hoeft u het grind zo min mogelijk schoon te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *