Skip to content

Voordelig thuisbezorgd

Betalen met iDEAL

Laagste prijs aanbieder

Altijd snel geleverd

Tuinen met grind

Grindtuinen zijn een mooie optie voor buitenruimtes die schoonheid toevoegen aan elk landschap. Tuinen met grind, gemaakt van een verscheidenheid aan siergrind, is niet alleen een leuk project, maar het is ook een onmiskenbare methode om uw buitenruimte op te laten vallen.

Grind kan worden gebruikt als mulch rond planten of als een decoratieve grens of rand voor patio’s, paden, wegen, rotstuinen en sierhekken. Grind is gewoonweg aantrekkelijk en zorgt voor een prachtige maar functionele buitenomgeving.

Gravel tuinen zijn beroemd omdat ze minder duur zijn dan andere vormen van landschapsarchitectuur. Het beste van alles, ze vereisen geen professionele installatie; iedereen kan een grind oppervlak te leggen, en je zult klaar zijn om uw tuin te verbouwen door de conclusie van dit stuk.

Waarom zijn tuinen met grind aantrekkelijker en mooier?

  • Tuinen met grind zijn net zo mooi en lieflijk als een typische vaste plantentuin, maar veel gemakkelijker te onderhouden.
  • Het zorgt voor een duurzame plantengemeenschap die kan gedijen bij natuurlijke regenval.
  • Gras slaat water op, dus het vervangen van een vierkante meter gras door grind bespaart honderden liters water per jaar.
  • Een tuin met grind is minder duur om aan te leggen dan asfalt en gras.
  • Grind is een veelzijdig materiaal dat in verschillende omgevingen kan worden gebruikt.
  • Een onderhoudsvriendelijk tuinalternatief dat af en toe moet worden aangeharkt en aangevuld met grind.
  • Wanneer inbrekers een eigendom naderen, maakt het een krakend geluid onder de voeten, wat een uitstekende beveiliging is.

Hoe leg je een tuin aan met grind?

Hoe leg je tuinen met grind aan?

U hebt geen professionele tuinarchitect nodig om een grindtuin aan te leggen; u kunt het zelfs zelf doen!

1.         Meet het gebied

Tijdens het planningsproces moet u de grootte van uw grindtuin opmeten. Markeer de uiteindelijke ruimte voor uw tuin; wij raden u aan hiervoor touw, garen of lijnmarkeerverf te gebruiken. Om te vermijden dat u zonder grind komt te zitten en uw werk vertraging oploopt, moet u exact berekenen hoeveel u nodig hebt.

2.         Het graven van

Nu is het tijd om aan de slag te gaan. Om een sleuf te maken, moet u het vuil verwijderen uit de zone die u hebt afgetekend. Graaf deze geul bij voorkeur tot een diepte van ongeveer 4 inches en gebruik een spade met vierkante rand om ervoor te zorgen dat de zijkanten gelijk zijn. Nadat u de geul hebt gegraven, gebruikt u een hark om de bodem glad te maken en een stamper of ander afvlakkingsgereedschap om hem te verdichten.

3.         Barrières maken

Een barrière houdt het grind mooi binnen de perken. Het zou dus helpen als u metalen randen, bakstenen, houten of stenen randen zou gebruiken. Deze moeten helemaal rond de omtrek van de grindtuin lopen.

4.         4. Lijn de geul

Steenslag wordt gebruikt om de geul af te bakenen, een cruciale maar eenvoudige procedure. Deze funderingslaag van steen moet vlak zijn, met een hardcore laag van ongeveer 10 cm. Met behulp van een voorhamer of een verdichtingsmachine wordt de steenslag samengedrukt.

5.         Maak een onkruidbestendige barrière

Een onkruidbestendige barrière is nodig om te voorkomen dat er onkruid in uw grindtuin groeit. Wij stellen voor om een waterdoorlatend membraan te plaatsen tussen de basis van de tuin en de toplaag van het grind.

6.         Uitrijden van grind

Strooi uw grind als laatste stap bovenop het membraan. Zorg ervoor dat er een gelijkmatige bedekking is en dat u genoeg heeft gelegd voor een diepte van 3 cm. Verspreid het grind met een hark nadat u het erop hebt geschept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *