Skip to content

Voordelig thuisbezorgd

Betalen met iDEAL

Laagste prijs aanbieder

Altijd snel geleverd

Alles over sierstenen

Alles over sierstenen: Grind en Split

Alles over Sierstenen, Split, Grind. Sierstenen zijn enorm veelzijdig en het ideale materiaal voor alles, van paden, oprijlanen en randen tot aan waterkanten en prachtige rotspartijen. Sierstenen zijn nooit eerder zo populair geweest als nu. Bij Splitshop.nl hebben we alles wat je moet weten over split in elkaar gezet.

Sierstenen gebruiken

De kleurrijke tinten en de gevarieerde grootte van de stenen maakt het een zeer gebruikelijke keuze voor verbeteringen in de buitenlucht.

Waarvoor wordt split gebruikt?

 • Opritten
 • Tuinpaden
 • Terassen
 • Watereigenschapsrand
 • Mulch
 • Bodembedekking
 • Vijverranden
 • Borders
 • Beplantingsgebieden
 • Patio kloofvullers

Voordelen van sierstenen

 • Weinig onderhoud – het is niet nodig om te knippen, te besproeien of te knippen.
 • Veelzijdig – dit veelzijdige product kan worden gebruikt voor paden, opritten, randen, waterpartijen, rotstuinen en nog veel meer. Er is ook een grote verscheidenheid aan kleuren, texturen en vormen beschikbaar, wat een brede innovatie mogelijk maakt.
 • Gemakkelijk te leggen – leisteensplinters zijn een populaire keuze boven asfalt, beton en bestrating omdat ze veel eenvoudiger te leggen zijn.
 • Milieuvriendelijk – leisnippers zijn een gerecycled materiaal en milieuvriendelijker dan andere steengroeven.
 • Verminder de onkruidkieming – een onkruidmembraan kan gemakkelijk onder leisteen worden gelegd om te voorkomen dat er onkruid ontstaat.
 • Perfect voor mulch – leisteen is het ideale materiaal om vocht vast te houden en de bodem te koelen, zodat planten het warme weer kunnen overleven.
 • Duurzaam – leisteen is slijtvast en wordt zelden beïnvloed door slecht weer.
 • Ziet er fantastisch nat en droog uit – leisteen ziet er nog steeds geweldig uit als het regent of glanst, en wordt een prachtige donkerdere tint als het nat is.

Het kiezen van uw Split sierstenen

Bij Splitshop.nl hebben we een grote diversiteit aan splitsoorten in verschillende kleuren en maten op voorraad. Ze zijn verkrijgbaar in vier prachtige kleuren, kies uit grijs, antreciet, zwart, geel, rood en roze. 40 mm split zijn grover en daarom ideaal voor bodembedekking, mulchen, rond vijvers en als aanvulling op waterpartijen. 20mm split zijn vlakker dan 40mm, waardoor ze makkelijker te belopen zijn en een fantastisch aggregaat voor paden.  Je kan ook creatief zijn met de kleuren, waardoor je iets compleet unieks en bijzonders kunt maken in je landschapsarchitectuur.

Hoe leg je een sierstenen tuinpad of een oprit aan?

Splitshop.nl heeft  een handige gids samengesteld voor het leggen van een leisteenschilferaandrijving of -pad.

1) Het plannen van uw sierstenen, split, grind project

Vraag jezelf af waar de leisnippers moeten beginnen en eindigen, hoe breed ze moeten uitrekken en uiteindelijk de totale grootte van het gebied dat ze moeten bedekken moeten vinden. De diepte van de leisnippers hangt af van de grootte van de leisnippers en waar ze voor gebruikt worden. 20 mm leisnippers moeten over het algemeen ongeveer 4-5 cm diep zijn, maar voor opritten moet dit 5-6 cm zijn.

2) Het berekenen van de juiste hoeveelheid leisnippers

‘Hoeveel grind heb ik nodig? We hebben een handige rekentool in elkaar gezet om de wiskunde voor je te doen. Vul een paar gegevens in en onze calculator vertelt u bij benadering hoeveel split je nodig hebt.

3) Voorbereiding van het gebied

Je kan afteken waar het split gelegd wordt met behulp van een touw. Graaf het gebied uit tot ongeveer 4 tot 5 centimeter diep. Hark de basis van het gebied en verdicht het met behulp van een afvlakkingsgereedschap. Op dit punt kunt u een rand toevoegen, zodat de leisteen netjes wordt ingesloten. Hiervoor kunt u metaal, bakstenen, hout of steen gebruiken.

4) Wat je onder grind moet plaatsen

Voor een oprit moet je een stevige basis creëren. Nu heb je een sleuf, deze moet worden bekleed met 10 cm aangetrild zand om een stevige ondergrond te creëren. Om te voorkomen dat er onkruid door je split heen ontspruit, dien je een onkruidwerend membraan op uw stenen aan te brengen voordat je het grind gaat leggen. Dit kan worden geplaatst en in de vorm van het split wordt gesneden. Dit kan soms een lastige vorm zijn, als dat het geval is, dan hoef je alleen maar de sneden van het membraan te overlappen, zodat er geen openingen zijn.

5) Het leggen van de leisteensplinters

Je kan split op het onkruidbestendige bodem schuiven. Zorg ervoor dat je een diepte van minstens 4-5 cm aanlegt en verdeel het gelijkmatig met een hark.

Hoe maak je grind schoon?

De beste manier om leisnippers te reinigen is door een grote zeef te maken en de snippers af te spuiten. Boor gaten in de basis van een oude kruiwagen (of een soortgelijk voorwerp). Vul de kruiwagen met de split en was de vuile stenen met kracht. Het water moet eruit lopen en je kan de sierstenen opnieuw leggen.

Onderhoud van grind

Hoewel het verspanen van split weinig onderhoud vergt, zijn er een paar eenvoudige manieren om ervoor te zorgen dat het jaren meegaat. Houd een oogje in het zeil op de schaarse plekken van het gebied. Ze zijn vaak onvermijdelijk, maar het is een goed idee om wat reserve te hebben in dezelfde kleur en grootte, zodat u kunt bijvullen.
Zorg ervoor dat het gebied volledig is gewied voordat u uw grind legt. Hark de split regelmatig om het gebied gelijkmatig te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *