Skip to content

Voordelig thuisbezorgd

Betalen met iDEAL

Laagste prijs aanbieder

Altijd snel geleverd

Hoeveel grind of split heb je nodig?

Hoeveel grind of split heb ik nodig?

Bij onze artikelen Split en Grind hebben wij een rekenmodule en een soortgelijke tekst staan over de hoeveelheid split of grind die u nodig heeft. Toch leggen wij graag nog even uit hoeveel u nodig heeft.

Om zeker te weten dat u de juiste hoeveelheid grind of split gebruikt, is het van belang om te weten hoeveel vierkante meter (m2) uw oppervlakte is. De volgende onderdelen moeten bekend zijn om te weten hoeveel grind of split u voor uw project nodig heeft:

  • De lengte in strekkende meters
  • De breedte in strekkende meters

Heeft u de oppervlakte opgemeten? Dan vermenigvuldig je de breedte met de lengte (lengte x breedte). Hiermee bereken je het aantal vierkante meters dat opgevuld moet worden. Splitshop.nl geeft altijd als gemiddeld 75 kg grind of split per vierkante meter als advies.

Een voorbeeldsom om de hoeveelheid te berekenen:

Uw tuin is 4 meter bij 5 meter. Hier wilt u idealiter 5 cm grind of split op leggen. U doet dan:

  1. Lengte x breedte: 4 m x 5 m = 20 m2
  2. Vierkante meters x 75 kg: 20 m2 x 75 = 1.500 kg split of grind

De benodigde laagdikte is 5 tot 6 cm. Wanneer u kiest voor een dunnere laag dan ziet u het worteldoek en/of ondergrond. Wanneer u het te dik legt, dan wordt het onprettig wanneer u met fiets of auto eroverheen rijdt.

Wil je zeker weten dat de oppervlakte juist wordt doorberekend in het aantal KG dat je nodig hebt om de tuin, oprit, parkeerplaats of iets anders te vullen? Wij verwijzen je graag naar onze productpagina. Via deze pagina’s kan je eenvoudig onze module gebruiken zodat je altijd verzekerd bent van het juiste aantal kilogram split of grind.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *